We halen de boeken gratis thuis bij je op! 

Je boeken krijgen een tweede leven!

Let op: Tussen 19 januari en 20 maart nemen wij geen boeken aan!

In verband met onze geplande winterstop kunnen wij tussen 19 januari en 20 maart geen boeken aannemen. We gaan in deze periode onze opslag opruimen en herstructureren.  Ook gaan we even met een welverdiende vakantie.


Er staan in deze periode geen ophaalrondjes door Amsterdam gepland en ook zijn onze afgifte-punten gesloten.


Op dinsdag 21 maart hebben we weer een ophaalrondje door Amsterdam gepland staan.  Uiteraard is het mogelijk om je daar alvast voor in te schrijven.  Dat doe je door het contactformulier hiernaast (of hieronder) in te vullen.  Vergeet niet om eerst eventjes hier te lezen of wij jouw mooie boeken nog een tweede leven kunnen geven.


Kunnen jouw boeken niet zo lang op een nieuw thuis wachten.  Kijk dan even of onderstaande mooie organisatie je uit de brand kan helpen;


Books4life; https://books4life.nl/

Met vriendelijke groet,


Tweedehandsboekengezocht.nlWij geven je boeken een tweede leven!

Boeken weggooien wil eigenlijk niemand, maar soms staan ze toch in de weg. Misschien wil je jouw boeken een tweede leven gunnen en aan ons doneren? Bij tweedehandsboekengezocht.nl weten we namelijk meestal wel raad met je overtollige boeken. We nemen de boeken graag van je over en beloven je dat ze goed terecht zullen komen.  

We pluizen je boeken graag uit en gaan vervolgens opzoek naar een nieuwe bestemming. Dat kan een goed doel zijn; een school of bijvoorbeeld een minibieb, maar evengoed een boekenliefhebber aan de andere kant van het land gevonden via het internet. In onze ogen ook een goed doel, je boek wordt immers nogmaals gelezen.

In de regio klein Amsterdam komen we je boeken (vanaf 2 dozen/ 50 boeken) helemaal gratis ophalen! 

Natuurlijk vinden we het ook super fijn als je de boeken naar ons toe wilt komen brengen. Kijk dan wel eerst even hier! Zijn alle boeken geschikt voor een tweede leven via ons?

Nee, helaas zijn niet alle boeken geschikt voor een tweede leven.

Op dit moment lukt het ons niet goed om de meeste boeken ouder dan 20 jaar een tweede leven te geven. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar boeken van na het drukjaar 2000,

Boeken die wij helaas ook geen tweede leven meer kunnen geven zijn:

-Encyclopedieën
-Woordenboeken
-Atlassen
-Boeketreeksen
-Studieboeken ouder dan 5 jaar
-Reisgidsen ouder dan 10 jaar
-Ex bibliotheekboeken.
-Magazines & strips.
-Boeken uit een huis waar binnen gerookt is.

-Boeken uit nalatenschap kunnen we meestal niet aannemen omdat vaak het grootste gedeelte van de boeken te oud is voor ons om nog een tweede leven te geven.  Uiteraard hoeft dit niet het geval te zijn voor jouw partij uit nalatenschap, maar het is wel verstandig om het goed uit te zoeken voordat u contact met ons opneemt. Bij dit soort partijen met boeken vinden we het nou juist extra belangrijk dat de boeken via ons goed terecht komen!

Echter, als meer dan de helft van jouw partij wel geschikt is voor een tweede leven via ons, komen we toch graag langs en nemen we ook de minder geschikte boeken mee als je dat graag zou willen! 
De wat minder geschikte boeken brengen wij vervolgens nog naar de kringloopwinkel of het oud papier. Twijfel je over jouw partij boeken? Stuur ons een berichtje!

Halen we je boeken door heel Nederland op?

Helaas is daarop ons antwoord op dit moment nog; Nee. In principe halen we je boeken op dit moment alleen graag op in de regio klein Amsterdam vanaf +/- 50 boeken. Heel soms maken we in overleg een uitzondering.  Het is helaas voor ons niet rendabel en niet zo milieubewust om grote afstanden af te leggen voor een paar dozen tweedehands boeken. Bij hele grote partijen boeken vinden we het soms wel een goed plan om buiten de regio Amsterdam bij je langs te komen. 

Mochten we niet bij jou langs kunnen komen, dan vinden we het natuurlijk wel nog steeds fijn als je even langs ons komt! Kijk voor meer info dan even hier.