Zijn alle boeken geschikt voor een tweede leven via ons?

Ja en nee, niet alle boeken zijn even geschikt voor een tweede leven. We komen echter toch super graag je boeken ophalen als je;

-in totaal meer dan 50 boeken weg wilt geven

-in de regio klein Amsterdam woont

-meer dan de helft van je boeken geschikt zijn voor een tweede leven via ons.

Mochten we niet bij jou langs kunnen komen, dan vinden we het natuurlijk wel nog steeds fijn als je even langs ons komt! Kijk voor meer info dan even hier.

Welke boeken zijn niet zo geschikt?

Op dit moment lukt het ons niet goed om de meeste boeken ouder dan 20 jaar een tweede leven te geven. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar boeken van na het jaar 2000

Boeken die helaas ook minder geschikt zijn:

-Encyclopedieën
-Woordenboeken
-Atlassen
-Boeketreeksen
-Studieboeken ouder dan 5 jaar
-Reisgidsen ouder dan 10 jaar
-Ex bibliotheekboeken.
-Boeken uit een huis waar binnen gerookt is.

Twijfel je over de geschiktheid van jouw partij boeken? Stuur ons gerust een berichtje!

Wat doen jullie met de wat minder geschikte boeken?

Nadat we alle boeken uitgezocht hebben brengen we de wat minder geschikte boeken naar de kringloopwinkel, het Leger des Heils of het oud papier. 

Halen jullie boeken door heel Nederland op?

Ja en nee. In principe halen we je boeken op dit moment alleen graag op in de regio klein Amsterdam vanaf +/- 50 geschikte boeken. Soms maken we in overleg een uitzondering.  Het is helaas, en dat zal je begrijpen, meestal niet rendabel en vooral niet milieubewust om grote afstanden af te leggen voor een paar dozen tweedehands boeken. Bij hele grote partijen boeken vinden we het soms wel een goed plan om buiten de regio Amsterdam bij je langs te komen. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op!

Mochten we niet bij je langs kunnen komen, dan kun je jouw boeken misschien wel gratis naar ons opsturen of misschien vind je het niet erg om de boeken zelf langs te komen brengen bij ons afgiftepunt in Amsterdam Noord?